<p>Den vesle restauranten Vintage Kitchen ligger plassert mellom Grønland og Tøyen i Oslo, og er kjent for å ha en meget eksklusiv samling modne viner.</p>

Den vesle restauranten Vintage Kitchen ligger plassert mellom Grønland og Tøyen i Oslo, og er kjent for å ha en meget eksklusiv samling modne viner.

Et lite stykke Danmark

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Vintage Kitchen serverer herlige danske smørbrød – billigere enn i København.

Finnes det noe koseligere enn å sette til livs et dansk struttende smørrebrød i lunsjen?

På kvelden er den vesle restauranten Vintage Kitchen i Lakkegata på Grønland blitt et samlingspunkt for deler av Oslos mat- og vinelite: de har flasker, årganger og produsenter du ikke får noen andre plasser i hovedstaden.

Fakta: Vintage Kitchen

Lakkegata 55, Oslo
Telefon: 45 91 56 25
vintagekitchen.no

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★★
Service: ★★★★★
Miljø: ★★★★
Pris: ★★★★★★
Totalt: 25

Danske herligheter

På dagtid til lunsj serveres det utelukkende klassiske smørbrød tirsdag til søndag, signert den danske kokken Heini Petersen.

Kun to andre bord var opptatt da vi ankom restauranten en blytung, våt og grå novemberdag. Et asiatisk hipsterpar satt og tok bilder av eplejuicen sin. Et annet par snakket dempet om kulturstrategi.

Den hyggelige servitøren opplyste om at kjøkkenet var tomt for sild, og at dagens smørbrød var en slags skagenvariant. Null problem, menyen bugnet av fristelser. Dessuten var det slutten av uken. Kunne det også passe med et glass vin, når vi først satt vis-à-vis et såpass raust vinskap?

Servitøren tunet oss inn på Burgund. Vi valgte å gå for to glass Meursault fra en liten produsent, som ifølge servitøren gjør alt selv og bruker hest i vinmarkene.

<p>Blandet hønsesalat med bacon, eple og sopp – en veldig velsmakende rett.</p>

Blandet hønsesalat med bacon, eple og sopp – en veldig velsmakende rett.

Blant ni tilgjengelige smørbrød falt vi ned på «sprøstekt smørflyndre med majones og håndpillede reker», og «blandet hønsesalat med bacon, eple og sopp».

Københavns beste

Maten var på plass fem–seks minutter etter bestilling. «Hønsen» var i virkeligheten rørt i majones, men smakte fortsatt mest høne. Kombinasjonen med epler og bacon var super. Og vinen hevet opplevelsen og førte til en rad spontane velbehagslyder fra begge sider av bordet.

<p>Sprøstekt smørflyndre med remulade og håndpillede reker, et ørlitt sunnere alternativ til fish and chips.</p>

Sprøstekt smørflyndre med remulade og håndpillede reker, et ørlitt sunnere alternativ til fish and chips.

– Vintage Kitchen er en slags dempet, mikroversjon av Københavns beste smørrebrødsted, Restaurant Palægade, sa Salt.

– Med dagens kurs er det vel faktisk litt billigere å spise smørbrød her enn i Danmark, repliserte Pepper.

Den sprøstekte flyndren var særdeles krisp, velsmakende og akkurat passe dynket i remulade. Rugbrødet ga god tyggemotstand, og understreket at retten var et litt sunnere alternativ til comfort food-favoritten fish and chips.

Og den kostet bare 155 kroner.

<p>På dagtid til lunsj serveres det utelukkende klassiske smørbrød tirsdag til søndag, signert den danske kokken Heini Petersen.</p>

På dagtid til lunsj serveres det utelukkende klassiske smørbrød tirsdag til søndag, signert den danske kokken Heini Petersen.

Misvisende enkelt

Med to doble espressoer kom regningen på snaut 800 kroner. Hadde det ikke vært for de eksklusive glassene hvitvin, er ikke Vintage Kitchen stort dyrere enn å spise i jobbkantinen. Det hele tar bare litt lengre tid. Men nivået er også langt høyere.

– Smørbrød høres egentlig misvisende enkelt ut, sa Salt.

– For det er ordentlig matlaging de holder på med her.

Måltidet klokket inn på 90 minutter. Men med på kjøpet får du et lite stykke Danmark, vind i håret og en hovedstadens beste lunsjdealer.

<p>Bistroen Vintage Kitchen ligger i Lakkegata 55.</p>

Bistroen Vintage Kitchen ligger i Lakkegata 55.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk