Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Grillkylling på fransk vis

Tekst
Loris Giannitrapani bringer franske grillkyllinger til Oslo. Foto: Sigurd Fandango

Loris Giannitrapani bringer franske grillkyllinger til Oslo. Foto: Sigurd Fandango

Franske Loris Giannitrapani har bragt frittgående, fransk grillkylling til Norge.

På nyåpnede Rotisserie i Haussmansgate i Oslo snurrer saftige kyllinger seg nå rundt på fransk maner fem dager i uken. Innehaver Loris Giannitrapani har investert i en ekte rotisseriegrill for å servere grillkyllinger slik de gjør det i Frankrike.

Mens franskmennene stort sett kjøper med seg kyllingen og spiser den hjemme, har ikke Giannitrapani helt tro på at markedet for dette er stort nok, og satser på servering ved bordene isteden.

- I  utgangspunktet hadde vi tenkt å bare grille kylling, men et konsept kun med kylling kan folk bli lei av etter kort tid. Så fant vi ut at vi kunne grille alle typer kjøtt på maskinen, og da valgte vi å lage en restaurant. Jeg ville lage et levende kjøkken der folk kan se hva de vil spise, sier Giannitrapani.

Mormors kjøkken

 - Vi er veldig franskinspirerte og har enkle retter, ting vi spiste hos mormor på søndag da vi var små, sier han.

Med andre ord: saftig kjøtt, litt fisk, friske grønnsaker og klassiske søte desserter som sitronterte og vannbakkels. Vinene er demokratisk priset.

- Og alle sauser lager vi fra bunnen av, vi får jo mye ben til å lage kraft på, sier han.

Kyllingene er frittgående gullkyllinger importert fra Landes i Frankrike. Giannitrapani serverer dem gjerne hele på bordet.

For folk på farten er det mulig å kjøpe med seg en kylling så lenge det er igjen nok til spisegjestene. Til høsten blir det sannsynligvis åpent for helgelunsj på Rotisserie, og neste år ser Giannitrapani for seg å selge ferdigpakkede piknik-kurver.

 

Les mer om mat og vin på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

Les om Eivind Hellstrøms franske kylling

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.