Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Fersk spansk billighvitvin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Hørt om txakolina fra Baskerland?

Tidligere har utvalget fra den nordlige spanske vinregionen vært ganske så minimal her til lands. Men i mai har det kommet en rekke nyheter fra Baskerland, deriblant den lette og delikate hvitvinen txakolina.

Den er hovedsakelig laget av den lokale druen hondarribi zuri av vinprodusenten Rezabal og fra den unge appellasjonen Txakolina.

Beliggenheten i Biscaya-bukten, med markant påvirkning fra Atlanterhavet, gir alkohollette, friske og mineralske hvitviner som ofte oppleves lett perlende i starten.

Perfekte til skalldyr og sjømat servert i sin naturelle form, selv om de i Baskerland gjerne nyter hvitvinene også til kjøtt.

Den noe krevende uttalen kan man like godt merke seg med en gang, chock-oh-LEE-nah. For dette er viner vi kommer til å se mer av fremover.

85

Navn: Txakoli Rezábal 2021

Produsent: Txakoli Rezabal , Baskerland , Spania

Pris: 146,90 Varenummer: 13500001 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Heritage Wines AS

Dufter av flint, lime og stikkelsbær. Frisk og delikat frukt på smak med en frisk syre og en lang tørr finish. Mye vin for pengene. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.