Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Moden bordeaux for de få

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

– Et fantastisk godt kjøp.

Det er ikke mange flaskene igjen, men den er verdt å nevne. For et av stedene det er lettest å gjøre virkelig gode, og ikke minst modne kjøp fra i Bordeaux, er fra en av satelitt-kommunene til St. Emilion. Den 10 hektar store eiendommen Ch. Messile-Cassat, som etter 2002 skiftet navn til Messile-Aubert, er laget av en klassisk østsideblanding av 60 prosent merlot, 20 prosent cabernet franc og 20 prosent cabernet sauvignon.

Det finnes bare rundt hundre flasker igjen i på Polet, og er en unik sjanse til å smake en moden 28 år gammel bordeaux til under 400 kroner.

Eiendommen har vært i familien Auberts eie siden den franske revolusjon. I tillegg til Messile-Aubert, eier de i dag en rekke andre slott på østsiden. Flere av dem er en god kilde til moden bordeaux som gir valuta for pengene.

88

Navn: Ch. Messile-Cassat 1996

Produsent: Ch. Messile-Aubert , Bordeaux , Frankrike

Pris: 381,40 Varenummer: 16886601 Utenfor sortiment, Importør: Lars Søreide

Dufter modent av tobakk og moden sødmefull frukt med hint av sigar. Moden og avslipt slank frukt på smak med innslag av krydder med lette tanniner. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.