Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Den beste vinen til skrei

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Hvit burgunder til skrei er en strålende kombinasjon. Særlig når du får så mye vin for pengene.

Pascal Clément vokste opp i en vinmakerfamilie i Beaune, hovedsetet i Burgund. Familien eide vinmarker både der, hvor faren kom fra, og Pommard, som var morens hjemsted.

Familiens vinmarker er derimot solgt unna, og Clément kjøper alle druene, da han ikke har råd til å kjøpe noen vinmark. I stedet leier han et halvt hektar i Savigny-lès-Beaune, som han selv jobber i. Men etter å ha bodd hele livet i Burgund, har Clément gode kontakter.

Hvem han kjøper sine druer av, vil han derimot ikke røpe. Han sier likevel så mye som at han stort sett kjøper druer dyrket etter biodynamiske prinsipper, og at han ikke bryr seg nevneverdig om biodynamisk sertifisering.

Clément fant ut at det var på tide å starte for seg selv etter å ha jobbet for Coche-Dury og Chanson i en årrekke. Men først bar turen til New Zealand og verdens sørligste vinområde, Central Otago. Han ville se hvordan andre laget vin av pinot noir og chardonnay. Senere startet han for seg selv.

Hans første årgang under egen etikett, var 2012. Et vanskelig år å starte opp, da dette var et år med svært lave avlinger. Nå er hans strålende pernand-vergelesses her fra 2020, en enda mindre årgang. Så dette partiet varer ikke evig.

91

Navn: Pernand-Vergelesses Les Combottes 2019

Produsent: Pascal Clément , Burgund , Frankrike

Pris: 479,90 Varenummer: 2898801 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Winemoods AS

Dufter av grønne epler, toast og tre med hint av flint. Frisk lang syre og en lett delikat og fersk mineralsk frukt. Tørr utgang og pen lengde. Flott mineralsk utgang. MB

91

Navn: Pernand-Vergelesses Les Combottes Magnum 2020

Produsent: Pascal Clément , Burgund , Frankrike

Pris: 1050,00 Varenummer: 2898805 Midlertidig utsolgt, Importør: Winemoods AS

Dufter av grønne epler, toast og tre med hint av flint. Frisk lang syre og en lett delikat og fersk mineralsk frukt. Tørr utgang og pen lengde. Flott mineralsk utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.