Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: En av de beste vinene i Polets hyller

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Den politiske supertoskaneren Fontalloro er en av de beste vinene i Polets hyller.

Vingården Fèlsina ligger helt på grensen til den berømte Chianti-appellasjonen, noe som ikke hindrer dem i å lage noen av de beste vinene i hele Toscana.

– Fèlsina er et etruskisk navn, så vi vet ikke hvor gammel gården er, bare at den er veldig gammel og at den tidligere var kjent for korn og olivenolje. Etter at bestefaren min kjøpte gården i 1966, omformet han det som tidligere hadde vært vinproduksjon til eget forbruk, til en mye større skala. Bestefar ønsket å fokusere på sangiovese, sier vinprodusent Giovanni Poggiali.

I dag er alle Fèlsinas rødviner laget av denne toskanske druen, bortsett fra Maestro Raro, som er laget av cabernet sauvignon. Den 500 hektar store eiendommen har rundt 94 hektar vinmark mellom 350 og 450 meter over havet i området rundt landsbyen Castelnuovo Berardenga. I tillegg kjøpte bestefar Domenico Poggiali vinslottet Castello di Farnetella i 1978.

Fèlsinas kultvin Fontalloro ble skapt i 1983, samme året som Chianti Classico Rancia. Begge vinene består i dag av 100 prosent sangiovese, enda de er vidt forskjellige.

– Fontalloro ble brukt som en politisk flaske av min bestefar, siden det på 1980-tallet ikke var lov å utelukkende bruke sangiovese. Med den vinen ville han vise druens potensial.

92

Navn: Fèlsina Fontalloro 2017

Produsent: Fèlsina , Toscana , Italia

Pris: 579,90 Varenummer: 2758401 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Good Beverage AS

Dufter av kirsebær, mandler, tre og lær. Lange og balanserte tanniner og en saftig bløt sursøt frukt på smak med en nydelig fin balanse. Frisk syre. Konsentrert, fersk og lang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.