Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: De beste kjøpene fra den beste produsenten i Rheingau akkurat nå

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

En av de aller sikreste adressene til typeriktig og strålende riesling.

Med sine vanligvis turkise, tiffanyblå og lett kjennelige etiketter har Weingut Robert Weil sakte, men sikkert seilt opp som en av de aller sikreste adressene til typeriktig og strålende riesling fra Rheingau. Kanskje den beste for øyeblikket. Paradoksalt nok er Weil regnet som et av de yngste vineriene i regionen da det ikke ble etablert før i 1875.

Totalt har dagens driver Wilhelm Weil imponerende 100 hektar med vinmarker, som dyrkes økologisk. Nesten utelukkende riesling. Men de siste årene har de også etablert seg i Rheinhessen, på den andre siden av Rhinen for Rheingau.

I dag lager Weil nesten like mye vin på den venstre siden av Rhinen, med 650.000 flasker i året merket med Robert Weil Junior. På den høyre siden er produksjonen på rundt 800.000 flasker i året.

Hans riesling trocken og tradition viser forskjellen på tørr og halvtørr riesling, og gir mye valuta for pengene når det gjelder kvalitet.

87

Navn: Robert Weil Riesling Trocken 2021

Produsent: Weinhaus Robert Weil , Rheingau , Tyskland

Pris: 169,90 Varenummer: 15107301 Bestillingsutvalget, Importør: Red & White AS

Dufter av grønne epler og flint. Syrefrisk frukt på smak med en knusktørr delikat fersk utgang. Pen lengde. MB

86

Navn: Robert Weil Riesling Tradition 2021

Produsent: Weinhaus Robert Weil , Rheingau , Tyskland

Pris: 169,90 Varenummer: 15107201 Bestillingsutvalget, Importør: Red & White AS

Dufter av grønne epler, lime og flint. Frisk syre og en lett delikat sødme på smak med en steinete utgang. Godt kjøp og perfekt sushivin. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.