Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Delikat beaujolais

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

2021 er virkelig en årgang man skal kjøpe beaujolais.

Julien Sunier lager i dag 36.000 flasker vin, på så naturlig måte som han klarer. Litt svovel er tilsatt ved tapping, men det er det.

Det var egentlig frisør han skulle bli, til tross for at han vokste opp i Dijon, forstaden til vinhimmelen Côte d´Or i Burgund. Foreldrene eide 12 frisørsalonger og hadde 52 ansatte, samt mange gode kunder fra vinbransjen. En av dem, Christophe Roumier. Og etter at Sunier hadde jobbet hos nettopp Roumier, var det ingen vei tilbake.

Resultatet ble et nedlagt fjøs langt inne i skogen på toppen av Chiroubles og seks hektar med leide vinmarker. Fjøset er nettopp blitt innflyttingsklart etter mange år med oppussing. Utenfor står sementtanker på rekke og rad. Et uvanlig syn i Frankrike, og mer vanlig i «den nye verden», men Sunier mener at det er så kjølig her oppe at det er med på gi vinene en naturlig temperaturkontroll.

Nå er hans delikate og saftige 2021 på Vinmonopolet.

86

Navn: J. Sunier Régnié 2021

Produsent: Julien Sunier , Burgund , Frankrike

Pris: 299,90 Varenummer: 7814301 Bestillingsutvalget, Importør: Blend Wines AS

Pepperrot og urter på duft. Bitter og lang fast fersk utgang. Saftig og lett sødmefull frukt på smak med lette tanniner. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.