Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Fersk rieslingfavoritt slippes

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Nå kommer Julian Haarts rieslinger til Vinmonopolet

Nei, det er ikke aprilsnarr. 5. april slippes Julian Haarts Haart Attack og kabinett fra vinmarken Goldtröpfchen i årgang 2022. En årgang han har taklet bra, tørke og varme til tross.

Etter at han sluttet som kokk på Klaus Erfort med tre stjerner i Michelin-guiden, har Julian Haart hatt en rakettkarriere som vinmaker. Han har fått lære av noen av dagens fremste riesling-kunstnere på sin vei mot egen oppstart. Klaus Peter Keller i Rheinhessen står frem som Haarts tydeligste inspirasjonskilde, selv om han også har arbeidet hos Egon Müller, Werner Schönleber og Rheinhard Löwenstein. Julian Haarts første årgang var 2011, med druer fra skarve 1,5 hektar med vinmarker i Piesport. Nå er hans 2022-årgang her, i polets tilleggsutvalg der de slippes 5. april.

Haart Attack slippes også i magnum og dobbelmagnum, til henholdsvis 479,90 og 949,90 kroner.

87

Navn: J. Haart Riesling Haart Attack 2022

Produsent: Julian Haart , Mosel , Tyskland

Pris: 199,90 Varenummer: 15424701 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Blend Wines AS

Dufter noe lukket og ekstremt ferskt med hint av flint, lime og ferske grønne epler. Frisk syre på smak med en lett og delikat fersk frukt med en bitende fersk utgang. Mye vin for pengene. Trenger et par måneder på seg før den åpnes. MB

91

Navn: J. Haart Riesling Goldtröpfchen Kabinett 2022

Produsent: Julian Haart , Mosel , Tyskland

Pris: 239,90 Varenummer: 10787401 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Blend Wines AS

2800 flasker slippes. Dufter av ferske grønne epler, flint, lime og hyllebærblomster. Frisk spenstig syre og den nydelig balansert sødme kombinert med en florlett delikat syrefrisk mineralsk utgang. Igjen, veldig mye vin for pengene. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.