Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Perfekt moden og rimelig bordeaux

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

En perfekt moden 23 år gammel bordeaux til under 400 kroner er et røverkjøp.

Et av stedene det er lettest å gjøre virkelig gode, og ikke minst modne kjøp fra i Bordeaux, er fra en av satelitt-kommunene til St. Emilion. Den 10 hektar store eiendommen Ch. Messile-Cassat, som etter 2002 skiftet navn til Messile-Aubert, er laget av en klassisk østsideblanding av 60 prosent merlot, 20 prosent cabernet franc og 20 prosent cabernet sauvignon.

Vinen er i tilleggsutvalget på Polet og det betyr at den ikke listeføres i Vinmonopolets nettbutikk før det er minst én butikk som har vinen i hyllene. I denne vinens tilfelle finnes den i tre butikker. Men disse vinene kan også bestilles igjennom det lokale polutsalget eller via kundesenteret på Polet. Flere og flere viner, som bare finnes i et begrenset antall flasker, havner i tilleggsutvalget. Ofte må man bestille et visst antall flasker av den aktuelle vinen, så her er det lurt å spørre om ditt lokale pol kan ta inn vinen, sånn at du ikke må kjøpe alle flaskene selv.

Eiendommen har vært i familien Auberts eie siden den franske revolusjon. I tillegg til Messile-Aubert, eier de i dag en rekke andre slott på østsiden. Flere av dem er en god kilde til moden bordeaux som gir valuta for pengene. Neste årgang som kommer til Norge av denne vinen er 1996.

88

Navn: Ch. Messile-Cassat 2001

Produsent: Ch. Messile-Aubert , Bordeaux , Frankrike

Pris: 295,90 Varenummer: 14243101 Utenfor sortiment, Importør: Lars Søreide

Dufter av tobakk og moden sødmefull frukt med hint av sigar. Moden og avslipt frukt på smak med innslag av krydder med lange og lette tanniner. Mye vin til prisen. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.