Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Saftig østerriksk rødvin av rang

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Delikat blaufränkisch laget av druens fremste ambassadør.

På grensen til Slovenia og Ungarn, mellom Alpene og fjellkjeden Karpatene i Østerrike på 300 meters høyde over havet, ligger Dorli Muhrs vingård, som er en av få vingårder etablert av en kvinne. I 1918 fikk Dorlis bestemor Katarina en vinmark i bryllupsgave, der hun produserte vin til familien. Etter hvert ble vinmarken lagt brakk, men i 2002 begynte hennes barnebarn Dorli med vinproduksjon igjen, sammen med sin daværende mann, Dirk Niepoort.

I dag lager hun vinene utelukkende under eget navn fra økologisk dyrkede vinmarker i Spitzerberg. Hele ni viner står på repertoaret, hovedsakelig laget av druen blaufränkisch, som blir til i Muhrs flunkende nye vineri.

Hennes Samt & Seide byr på et typeriktig uttrykk av druen og høy kvalitet til prisen fra den relativ ukjente vinregionen Carnuntum.

88

Navn: Dorli Muhr Prellenkirchen Samt & Seide 2020

Produsent: Weingut Dorli Muhr , Niederösterreich , Østerrike

Pris: 244,90 Varenummer: 12547201 Bestillingsutvalget, Importør: Hand Picked Wines AS

Innsmigrende duft av knuste skogsbær, blomster og krydder. Fersk og leskende bærfrukt på smak med syrlig nerve. Lett grep på vei ut i en sursøt og tørr ettersmak. EN

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.