Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Perfekt riesling til maten vi har lyst på nå

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

En frisk riesling fra Mosel med lav alkohol er perfekt i januar.

Syrefrisk, alkohollett, mineralsk og med en tanke restsødme. En riesling feinherb fra Mosel, og kanskje særlig fra den kjølige årgangen 2021 er perfekt følge til asiatisk mat, sushi, skalldyr og til chili. Akkurat det man har lyst på etter all julematen.

En av de aller mest lovende og underkommuniserte vinprodusentene i Mosel er Eva Clüsserath-Wittmann. Hun har siden 2016 drevet familiens vingård Weingut Clüsserath i Trittenheim i Mosel etter sin far Ansgar. Vingården, som har vært i drift siden 1670, har bare fem hektar økologisk dyrket vinmark, som befinner seg i noen av de bratteste og eldste vinmarkene som Tyskland har.

89

Navn: Clüsserath Schiefer Riesling feinherb 2021

Produsent: Weing. Ansgar Clüsserath , Mosel , Tyskland

Pris: 249,90 Varenummer: 7799401 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Moestue Grape Selections AS

Dufter av blomster og voks med hint av epler. Frisk syre på smak med en lett balansert sødme og frisk fersk syre. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.