Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Saftig billigrødvin fra Spania

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Skal du kjøpe en rødvin til under 150 kroner, er dette veien å gå.

Definisjonen på en god billigvin er at den er saftig, balansert og ren på smaken. Og aller helst laget av så godt druemateriale som mulig.

Den kombinasjonen klarer Bodegas Entremontes som befinner seg i den enorme vinregionen La Mancha sør for Getafe og Madrid i Spania. Vinmarkene ligger 700 meter over havet, noe som gjør at de har det kjøligere enn normalt i regionen. Det hjelper også på druekvaliteten at siden 2015 har de begynt jobben med å konvertere vinmarkene til økologisk dyrking. Kooperativet Entremontes ble startet i 1954 og vinstokkene er i gjennomsnitt rundt 35 år gamle.

Deres tempranillo er delikat og saftig, og ikke minst også rimelig å finne i Polets hyller.

85

Navn: Bodegas Entremontes Tempranillo 2022

Produsent: Bodegas Entremontes , Castilla La Mancha , Spania

Pris: 139,90 Varenummer: 12120501 Basisutvalget, Importør: Vin John AS

Solmoden duft av røde roser, urter og knuste skogsbær. Fersk og saftig bærfrukt på smak med frisk syre og ferske tanniner. EN

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.