Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Delikat og prisvennlig amerikansk pinot

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Violet Hill fra Averæn har en sjelden kombo.

Det er mange som lurer på hvor navnet på produsenten Averæn kommer fra, men angivelig er det noe uvanlige navnet bare et fantasinavn. Æ-en til tross, nå har Averæn kommet med et nytt skudd på stammen med et annet navn: Prisgunstige Violet Hill fra fjellene i Rogue Valley i Sør-Oregon.

– Gjennomsnittlig vinmarkshøyde for hvor vi henter inn druer i Rogue, er 300–500 meter over havet. Det er delvis nødvendig fordi det er mye varmere sammenlignet med Willamette og ikke så nær Stillehavet og dets kystvindpåvirkninger. Rogue Valley er litt mer Rhône-aktig, mens Willamette-dalen ligner mer på Burgund, forteller vinmaker Mordechai Kotler.

Violet Hill er kun lagret på ståltanker og skal være en enkel, saftig og delikat drikkevin. Noe den absolutt er. Dette gjør den til et av de beste pinot-kjøpene fra USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

89

Navn: Violet Hill Oregon Pinot Noir 2021

Produsent: Violet Wines , Oregon , USA

Pris: 289,90 Varenummer: 14906201 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Autentico AS

Dufter av blomster og roser med hint av urter. Saftig og delikat fersk og sødmefull frukt på smak med en delikat alkoholbalanse og lette tanniner. MB