Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Amerikansk pinot

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Birichino lager en saftig og delikat pinot fra California som er å finne i Polets hylleutvalg.

En saftig og delikat kjøttfull, men likevel tanninlett pinot hører sommeren og grillsesongen til. Birichinos rødvin laget av pinot fra vinmarken Saint Georges er i hver årgang et utrolig sikkert og godt kjøp. Perfekt til svinekjøtt eller kalv på grillen og når soppsesongen er her.

Birichino ble etablert av Alex Krause og John Locke i Santa Cruz, sør for San Francisco i 2008. Sammen kjøper de druer fra noen av områdets eldste vinmarker. De høster om natten for at druene skal være så kjølige som mulig, og de bruker gjerne hele klaser eller stilk når de fermenterer. Det er med på å gi vinene et delikat og floralt preg. Noe denne vinen som har fått 35 prosent hele klaser er et godt eksempel på.

91

Navn: Birichino Saint Georges Vineyard Pinot Noir 2021

Produsent: Birichino , California , USA

Pris: 379,90 Varenummer: 12352501 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Social Wines As

Floral og delikat duft med hint av villpepper og villbringebær. Saftig og delikat kjøttfull frukt på smak med lette tanniner. Strålende pinot. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.