Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Burgundinspirert chardonnay fra Sør-Afrika

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Le Riches chardonnay er et strålende alternativ til mer kostbare burgundere.

Le Riche er uten tvil mest kjent for sine rødviner laget av cabernet sauvignon. Men de lager en strålende og burgunderinspirert chardonnay også. Av chardonnaydruer som kommer fra kjølige grusholdige åssider som vender mot False Bay og rød granittholdig jord rundt Stellenbosch.

Selve vingården Le Riche ligger i vakre Helderberg, ikke langt fra Stellenbosch, med utsikt mot landemerket Table Mountain. Familien har vært i Sør-Afrika siden 1698, da Lodewyk le Riche flyttet fra Normandie.

Vingården ble ikke etablert før i 1996, av Etienne le Riche. I en årrekke jobbet han for andre i den sørafrikanske vinindustrien og etablerte seg som landets beste vinmaker på 1980-tallet, men så ønsket han å starte for seg selv. Den årlige produksjonen er i dag på beskjedne 9000 kasser.

89

Navn: Le Riche Chardonnay 2021

Produsent: Le Riche Wines , Coastal Region , Sør-Afrika

Pris: 324,90 Varenummer: 15597501 Bestillingsutvalget, Importør: Einar A Engelstad AS

Lett reduktiv med hint av flint. Steinete fersk frukt med innslag av tre kombinert med en frisk syre og en lett tørr balansert finish. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.