Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Delikat og rimelig rød burgunder

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Fra en sjeldent kjølig årgang.

– I 2021 kollapset utbyttet fra vinmarkene. På grunn av frost og et stort problem med oidium er det laget veldig lite vin i 2021, men årgangen er etterlengtet klassisk og kjølig. Etter tre varme år byr 2021 på en gjenkjennelige aromaprofil. Faktisk måtte vi chaptalisere litt etter gammelt i 2021, det vil si å tilsette sukker for å få et normalt alkoholnivå i vinene, forteller Erwan Faiveley.

Familien Faiveley er en av Burgunds aller største vinmarkseiere med sine 120 hektar. I 2005 overtok da 25 år gamle Erwan Faiveley og søsteren Eva familiefirmaet som ble etablert syv generasjoner tidligere av Pierre Faiveley i 1825. Vineriet deres ligger i Nuits-Saint-Georges, selv om de eier vinmarker over hele regionen. Hele ti hektar har betegnelsen grand cru, og 25 hektar er premier cru. Søskenparet eier domainet sammen med en eldre bror som er journalist og bor i Paris. Hvert år lager de én million flasker vin sammen med vinmakeren Jérôme Flous.

Nå er deres bourgogne rouge kommet i nettopp 2021-årgangen. Absolutt en vin og sikre seg fra denne sjeldent kjølige årgangen.

88

Navn: Faiveley Bourgogne Pinot Noir 2021

Produsent: Dom. Faiveley , Burgund , Frankrike

Pris: 319,90 Varenummer: 677601 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Veritable Nordic AS

Floral duft med hint av urter og villbringebær. Delikat og fersk delikat sødmefull frukt på smak med en frisk syre og florlette tanniner. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.