Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Hvit bordeaux fra snart tusen år gammel eiendom

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Undervurdert, glemt og oppvokst i skyggen av sin røde storebror, har aldri de tørre hvitvinene fra Bordeaux fått oppmerksomheten de fortjener.

Tidligere led de under mangel på kunnskap fra produsentens side og fremsto ofte som enten slitne og oksiderte eller utilnærmelige og stramme. Kvalitetsløftet de siste ti årene har plassert dem blant de fremste i verden, og de er både lagringsdyktige og matvennlige.

Druene sauvignon blanc og sémillon dominerer markene med 42 prosent hver, mens muscadelle, sauvignon gris, ugni blanc og colombard deler på resten.

Tradisjonelt kommer de beste og dyreste utgavene fra Pessac-Léognan og Graves, hvor druene får vokse på en blanding av grus, kalk og leire. Rimeligere og gode eksemplarer finner man i Entre-Deux-Mers, som er det største området for hvitvin i Bordeaux.

Og det er her i Entre-Deux-Mers at Ch. de Crain eid og drevet av familien Fougère ligger. Navnet stammer tilbake til 1290, da munker drev stedet. Eid også av den berømte Segur-familien med Bertrand de Segur i spissen i 1361. I dag er dette tradisjonsrike slottet en kilde til både hvit og rød bordeaux som gir valuta for pengene. Vel å merke så ligger vinene i Polets Tilleggsutvalg, noe som betyr at de må bestilles via butikk eller kundesenteret til Polet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.