Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Ny «billigbordeaux» som gir valuta for pengene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Bedre rødvinskjøp til 180 kroner skal man lete lenge etter.

Hvem hadde trodd at «billigbordeaux» kunne være noe å trakte etter? Men det kommer stadig flere gode kjøp fra Bordeaux det kan være verdt å få med seg.

Historien om Ch. Sénilhac begynte i 1766 da familien Armand Lalande kjøpte slottet med tilhørende tre hektar med vinmark. De eide også kjente slott som Cantenac Brown og Léoville-Poyferré. I 2017 ble Ch. Sénilhac kjøpt opp av den kinesiske entreprenøren, Chi Tong, som i tillegg til Sénilhac eide 3 andre slott i Bordeaux. Tanken var å kun selge vin til det kinesiske markedet, og i istedenfor tradisjonelle etiketter, valgte Chi å lage dyremotiver i gull som ble støpt inn i flaskene. Men investeringen ble for stor, og han gikk konkurs. I 2022 ble slottene solgt tilbake til franske eiere.

40 hektar store Ch. Sénilhac ligger i Haut-Medoc, rett nord for Saint-Esetphe hvorav 24 hektar er plantet med vinmark. Jordsmonnet har mer leire enn normalt i området, og er derfor plantet med mer merlot enn vanlig, mens cabernet er plantet der det er grus.

Nå er 2015-årgangen sluppet på Polet, og bedre rødvinskjøp til 180 kroner skal man lete lenge etter. Og siden dette er en av årgangene som ble tappet på flaske under kinesisk eie så har de nye eierne nå vanlige etiketter på flaskene. Bak etikettene er fortsatt de gullbelagte dyrene, som for kjennere minner mistenkelig om flasken som Mouton-Rotschild 2000 ble tappet på.

87

Navn: Ch. Sénilhac Haut-Médoc 2015

Produsent: Ch. Sénilhac , Bordeaux , Frankrike

Pris: 179,40 Varenummer: 16672801 Bestillingsutvalget, Importør: Silenus AS

Dufter av tre og noe lær med hint av tobakk og søte plommer. bløt og begynnende moden klassisk frukt med lett modne tanniner med en lang og fin fyldig utgang. Lett strukturert finish. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.