Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Sørafrikansk røverkjøp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

– Perfekt til lyse kjøttretter.

Natte Valleij ved foten av Simonsberg i vinregionen Stellenbosch er opprinnelig en gård fra 1715. Men vinproduksjonen stoppet opp på gården på 50-tallet, og da familien Milner kjøpte den på 60-tallet var det oppdrett av hester som ble viktigst. Og sånn var det helt frem til 2005 da Alexander Milner begynte å lage vin igjen. Helt fra starten har familien vært opptatt av druen cinsault, noe som merkes på kvaliteten.

Vinene laget av cinsault, som også er far til den sørafrikanske druen pinotage, er med sin finesse og delikate alkohol på 12,5 prosent et røverkjøp fra landet.

89

Navn: Natte Valleij Cinsault 2021

Produsent: Natte Valleij , Coastal Region , Sør-Afrika

Pris: 214,90 Varenummer: 10150801 Midlertidig utsolgt, Importør: Bona Fide Wines AS

Floral duft med hint av bringebær, nellik og roser. Delikat og lett kjøttfull flott frukt på smak kombinert med en saftig fersk utgang med lette og delikate tanniner. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.