Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Ukjent perle fra Piemonte

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Druen pelaverga lager unike viner fra Piemonte.

Pelaverga er en av de unike druene som kommer i skyggen av nebbiolo, barbera og dolcetto i Piemonte. Den er heller ikke så lett å få tak i, da de få produsentene som lager den har en svært begrenset produksjon.

Den lager elegante og fruktige viner med delikat frukt og hint av pepper. En hverdagsvin med finesse som skal drikkes mens den ennå er ung, og helst lett avkjølt. Den tradisjonsrike produsenten Scarpas pelaverga er et godt eksempel på dette.

Pelaverga kom til landsbyen Verduno på 1800-tallet med en av prestene til den kongelige Savoy-familien, som hadde sommerresidens i landsbyen. Mot slutten av 1900-tallet var druen nesten utdødd, men doc-betegnelsen den fikk i 1995 var med på å gi den nytt liv. Verduno er denne særegne druens hjemsted, selv om appellasjonen dekker litt av landsbyene Roddi og La Morra. Hele 17 hektar med pelaverga-plantet vinmark er fordelt på de tre landsbyene, men Verduno drar lasset med 16 av dem.

89

Navn: Verduno Pelaverga 2022

Produsent: Scarpa , Piemonte , Italia

Pris: 359,90 Varenummer: 16301101 Utenfor sortiment, Importør: Moestue Grape Selections AS

Dufter av blomster og kirsebær med hint av roser. Delikat og fersk steinfruktpreget frukt med lette ferske tørre tanniner. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.