Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Pinot som forsvinner fort

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Amerikansk pinot fra en av de mest kjente vinmakerne på vestkysten.

Rajat Parr, restauratøren og sommelieren som står bak vingårdene Sandhi Wines og Domaine de la Côte i Santa Barbara, samt Evening Land i Oregon, ble født i Calcutta – langt unna vinens verden. I dag er han en av de mest kjente vinmakerne på den amerikanske vestkysten.

Interessen for vin fikk Parr fra onkelen som bodde i London, men karrieren startet som lærling hos den verdensberømte sommelieren Larry Stone på Rubicon i San Francisco.

Som sommelier på en av USAs mest fasjonable restauranter hadde Parr et stort ønske om en dag å lage sin egen syrah. 12 kilometer fra Stillehavskysten er det både kjølig og mye vind, samt et unikt jordsmonn med mye kalk, som er med på å gjøre vinene delikate og mineralske.

Der er Parr i dag mer kjent for sin chardonnay og pinot noir, enn syrah.

90

Navn: Sandhi Sta Rita Hills Pinot Noir 2019

Produsent: Sandhi , California , USA

Pris: 379,90 Varenummer: 10634501 Bestillingsutvalget, Importør: LaMarc Wines AS

Floral duft med hint av søte bringebær og grønn pepper og sopp. Saftig og fersk sødmefull frukt på smak med lange og ferske tanniner. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner