Her er årets nordiske stjernerestauranter

Tekst
Kontrast på Vulkan i Oslo får en Michelin-stjerne. Foto: Fartein Rudjord

Kontrast på Vulkan i Oslo får en Michelin-stjerne. Foto: Fartein Rudjord

Dette er nytt i årets Michelin-guide for Norden.

Onsdag morgen offentliggjør Michelin-guiden sin guide til de nordiske landene, Michelin Nordic Guide 2016.

Presentasjonen holdes på Hotel d'Angleterre i København.

Se den komplette listen over stjernerestauranter nederst i artikkelen.

Navnet på årets guide er byttet fra Nordic Cities til Nordic Guide.

- Vi finner stadig bedre restauranter utenfor de store byene, forteller direktør Michael Ellis fra pressekonferansen i København

Fakta: Michelin-guiden

  • Utgitt av bildekkprodusenten Michelin første gang i 1900 som en guide for franske bileiere.
  • Gir fra en til tre stjerner.
  • Tre stjerner gis til en restaurant som har et eksepsjonelt kjøkken og er verdt en egen reise.
  • To stjerner gis til en restaurant med utmerket mat som det er verdt å ta en omvei for.
  • En stjerne gis til en restaurant som er veldig god i sin kategori.
  • I tillegg kommer «Bib Gourmand» – som er god matlaging til moderate priser.

To nye norske restauranter fikk hver sin stjerne; Kontrast og Re-Naa.

Kontrast på Vulkan i Oslo får en Michelin-stjerne. Det har vært spekulert i om Kontrast skulle få sin første stjerne i forkant av årets guide.

Les DNs anmeldelse av Kontrast her

Også Re-Naa i Stavanger får en Michelin-stjerne. Re-Naa var i fjorårets guide savnet av Norges elitekokker, og det kom frem at Michelin-inspektørene muligens ikke en gang hadde besøkt Stavanger-restauranten.

I år trodde Sven Erik Renaa på forhånd at han hadde hatt besøk av de mystiske inspektørene.

- Jeg har jo bare 20 sitteplasser, og man legger fort merke til et ettmannsbord med en usedvanlig interessert gjest, som tar bilder og studerer menyen nøye, sa Renaa til DN tirsdag.

Les DNs anmeldelse av Re-Naa her

Maaemo får tre stjerner, og blir dermed den første nordiske restauranten som får tre Michelin-stjerner.

Les mer her: Maaemo i Oslo får tre Michelin-stjerner

Disse norske restaurantene har stjerner i årets nordiske Michelin-guide:

Tre stjerner:

Maaemo, Oslo

En stjerne:

Fauna, Oslo

Kontrast, Oslo

Statholdergaarden, Oslo

Re-Naa, Stavanger

Bib Gourmand:

Restaurant Eik, Oslo

Smalhans, Oslo

Disse utenlandske restaurantene har stjerner i årets nordiske Michelin-guide:

Danmark:

Tre stjerner:

Geranium, København

To stjerner:

a|o|c, København

Noma, København

En stjerne:

Clou, København

Den Røde Cottage, København

Era Ora, København

Formel B, København

Grønbech and Churchill, København

Kadeau, København

Kiin Kiin, København

Kokkeriet, København

Kong Hans Kælder, København

Marchal, København

Relae, København

Søllerød Kro, København

Studio at The Standard, København

Frederikshøj, Aarhus

Gastromé, Aarhus

Substans, Aarhus

Kadeau, Bornholm

Henne Kirkeby Kro, Henne

Frederiksminde, Præstø

Sverige:

To stjerner:

Frantzén, Stockholm

Mathias Dahlgren-Matsalen, Stockholm

Oaxen Krog, Stockholm

Fäviken Magasinet, Järpen

En stjerne:

Ekstedt, Stockholm

Esperanto, Stockholm

Gastrologik, Stockholm

Mathias Dahlgren-Matbaren, Stockholm

Operakällaren, Stockholm

Sushi Sho, Stockholm

Volt, Stockholm

Bhoga, Gøteborg

Koka, Gøteborg

Sjömagasinet, Gøteborg

SK Mat & Människor, Gøteborg

Thörnströms Kök, Gøteborg

28+, Gøteborg

Upper House, Gøteborg

Ambiance à Vindåkra, Malmø

Bloom in the Park, Malmø

Vollmers, Malmø

Borgholm, Öland

Daniel Berlin, Skåne Tranås

PM & Vänner, Växsjö

Finland:

En stjerne:

Ask, Helsinki

Chef & Sommelier, Helsinki

Demo, Helsinki

Olo, Helsinki

KILDE: Michelin.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk