Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Anmeldelse av 60 nye øl på Polet: her finnes frisk og god IPA, surøl og mørkere øl-nyheter.

Anmeldelse av 60 nye øl på Polet: her finnes frisk og god IPA, surøl og mørkere øl-nyheter.

De beste ølnyhetene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Vi har testet 60 ølnyheter på Polet. De beste smaker av lønnesirup, kiwi og sjokolade.

Mørk og kraftig med lønnesirup og sjokolade eller syrlig og frisk med kiwi? Det er ytterpunktene som er best av nyhetene.

Fra det danske bryggeriet To Øl kommer det flere gode nyheter: Dangerously Close to Stupid Amount of Kiwi er en IPA med, som navnet tilsier, mye tilsatt kiwi.

Den er svært fruktig og konsentrert på smaken og en særdeles vellykket IPA.

Også Fuck Art- We’ve got Zestappeal er en fruktig og god nyhet fra det danske omreisende bryggeriet. Et øl i belgisk ale-stil tilsatt appelsin- og sitronzest noe som gjør den både fruktig og frisk. To Øl har ikke har egne bryggerilokaler men leier plass hos andre bryggerier. Disse fruktige nyhetene har de brygget hos Belgiske De Proef, et samarbeid som fungerer svært godt.

Valrhona og bringebær

Om du liker kombinasjonen mørk valrhonasjokolade og ferske bringebær er Wild Beer Jambo noe for deg. Det er et mørkt surøl som er fyldig og komplekst med en deilig frisk bærsmak. Guttene hos Wild Beer blander alternativ fermentering og uortodokse gjærtyper med moderne bryggerteknikker og lager syrlige, komplekse og til tider svært spesielle øl noe nyhetene denne våren viser.

For alle som har lagt sin elsk på surøl, er Lindheim Farmer’s Reserve Avalon et øl å merke seg. På Gvarv i Telemark har Lindheim et lite bryggeri inne på låven som er omgitt av tusenvis av fruktrær. Her brygger de ulike ølstiler og Farmer’s Reserve serien er øl som er spontangjæret eller tilsatt villgjær og modnet på eikefat. Avalon er i så måte et fruktig og svært syrlig og fruktig med smak av plommer og friske urter.

I den andre enden av smakskalaen finner vi to deilige mørke øl fra Mikkeller. Beer Geek Brunch Imperial Stout og Beer Geek Vanilla Maple cocoa er begge fyldige og komplekse med mye god sødme og smak av sjokolade og kaffe. Perfekte koseøl for kalde marskvelder.(Vilkår)