Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Et øl det er verdt å stå opp tidlig for

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det er mye godt øl som lanseres på torsdag. Noen utmerker seg.

Det er alltid høye forventninger til et spesialslipp, men det er ikke alltid de blir innfridd. Denne gangen er det derimot flere spennende øl det er verdt å vie litt oppmerksomhet.

Fra det amerikanske bryggeriet Firestone Walker kommer det spennende ølet XXII Anniversary Ale. Hver høst siden 2006 har bryggeriet samlet vinmakere og venner for å blende et limited edition, oak-aged, strong ale. Årets øl er en blend av fem øl som har lagret på ulike fat. Både bourbon-, rom- og ginfat har vært i bruk. Resultatet er intet mindre enn fantastisk og er et øl det er verdt å stå opp tidlig for på torsdag. I underkant av 600 flasker har kommet til Norge, og de vil forsvinne raskt fra hyllene.

Flere norske øl i slippet utmerker seg også. Nøgne Ø Mariner at Sea er en av dem. Her har det vært brukt både villgjær og eikefat og det har gitt en brown ale med stor konsentrasjon og kompleksitet.

Også ølene fra Lervig hevder seg og Skogen-Oud Beersel Collab er et resultat av samarbeid med belgiske Oud Beersel. En saison tilsatt granskudd, blendet med en ung lambic og lagret på eikefat blir både spennende og komplekst. En frisk og aromatisk øl som står like godt på egne ben som sammen med mat.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.