Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Det er ikke det helt store utvalget alkoholfri juleøl, men DN har testet fire.

Det er ikke det helt store utvalget alkoholfri juleøl, men DN har testet fire.

De beste alkoholfrie juleølene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

De er ikke mange, men variasjonen er stor. Vi har testet årets alkoholfrie juleøl.

Det er få av juletradisjonene som står så sterkt og har så lange tradisjoner som juleølet. I tidligere tider het det at vi drakk jól, og nesten 250 varianter av juleøl på Polet i år viser at interessen på ingen måte avtar. Men selv om utvalget av juleøl øker hvert år, er det ikke like mye å velge i om man vil ha en alkoholfri juleøl. Vi har funnet fire alkoholfrie juleøl i dagligvare, hvorav to også er tilgjengelig på Polet.

Alkoholfritt øl skal også smake godt. Det finnes mange gode grunner for ikke å drikke alkohol i julen, og det er vel så viktig at de alkoholfrie alternativene er gode og kan komplimentere julematen som at de alkoholholdige variantene gjør det. Både smak og fylde må være på plass for å takle den kraftige maten som serveres i julen.

Alkoholfrie øl har lett for å oppleves vandige, uten den smaksfylden som man ellers ønsker i ølet. Alkoholen gir fylde og fremhever kvaliteten, så alkoholfritt øl krever mer av produsenten for at smaken skal sitte.

I to av årets alkoholfrie juleøl fungerer dette. Aass Uten Juleøl har både en fin fylde og god smak av karamell, nøtter og tørket frukt og er den beste allround alkoholfrie juleølen når det kommer til å kombinere med mat.

Flest poeng får likevel Nøgne Ø Julefri som har en deilig aroma av julekryddere og en fin fylde i smak. Den går godt til den tradisjonelle julemiddagen, men kan også fint nytes som den er eller til julekakene.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.