Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Tar Majorstuen tilbake med Publiko

Foto
1. september åpner dørene på Publiko, Rodrigo Beldas nye restaurant på Majorstuen.

1. september åpner dørene på Publiko, Rodrigo Beldas nye restaurant på Majorstuen.

Med restauranten Publiko vil Rodrigo Belda gi Majorstuen tilbake til folket.

Et kvartal opp fra Rodrigo Beldas populære tapasrestaurant i Vibes gate på Majorstuen, står gründeren midt i en byggeplass sammen med kjøkkensjef Morten Klever. Byggestøvet ligger tykt, kjøleromselementene sperrer for fri ferdsel, og mørningsskapet som skal stå i vinduet og friste forbipasserende med lekkert marmorert kjøtt er ennå på tankestadiet.

Publiko er fortsatt en byggeplass. Men eierne Rodrigo Belda (t.h.) og Morten Klever lover at det skal være ferdig 1. september.

Publiko er fortsatt en byggeplass. Men eierne Rodrigo Belda (t.h.) og Morten Klever lover at det skal være ferdig 1. september.

Men 1. september åpner Belda sin femte restaurant i Oslo. Han driver allerede tre filialer av Delicatessen i Oslo i tillegg til den latinske restauranten Aymara. Med på eiersiden har han denne gangen Klever, som har bakgrunn fra både Palace Grill, Oscars gate og Strand restaurant.

"Majorstuens kuleste lokale"

– Dette er det kuleste lokalet på Majorstuen. Du får ikke tak i mange sånne hjørner, og med en sånn takhøyde. Og Vibes gate er den eneste sidegaten der det skjer noe på Majorstuen, sier Rodrigo Belda.

– Majorstuen trenger et lite løft på restauranter, sier Morten Klever, som har forlatt kjøkkensjefstillingen på Strand restaurant for Publiko.

Publikos lokaler huset tidligere cafeen Bolivar og i en periode gastrobaren Otro Lio, som fikk gode kritikker, men ikke god nok lønnsomhet. Beldas diagnose er at den ikke ble folkelig nok.

Folkelig og bærekraftig

Publiko blir en restaurant der alle rettene vil ha et element som har vært innom Jospergrillen på det trange kjøkkenet, men Morten Klever er nøye med at Publiko ikke skal være en "tradisjonell grillrestaurant."

– Dette blir ikke et sted du kan spise en biff med béarnaise - det kan du gjøre andre steder, sier Rodrigo Belda.

Isteden blir det ti rimelige småretter gjestene kan sette sammen som de vil, enten kraftbeina til sausen har besøkt grillen eller grønnsakene har vært innom.

Kjøkkensjef og medeier Morten Klever (t.v.) sier alle retter skal ha et element av grill i seg, men at Publiko ikke er en tradisjonell grillrestaurant.

Kjøkkensjef og medeier Morten Klever (t.v.) sier alle retter skal ha et element av grill i seg, men at Publiko ikke er en tradisjonell grillrestaurant.

Målet er også en bærekrafitg restaurant, med kjøtt fra små produsenter, bifangst fra havet, bruk av hele grønnsaker inkludert broccolistilker, norsk øl og et lite, rullerende vinkart fritt for "bioprompeviner," ifølge Belda.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tar Majorstuen tilbake

- Det skal være folkelig, insisterer Belda, til tross for at Majorstuen og Bogstadveien er et godt stykke fra Norges mest folkelige område. Butikker og serveringssteder på Majorstuen og i Bogstadveien lider fortsatt under den langvarige rehabiliteringen av Bogstadveien. Selv om mesteparten av arbeidet som hindret trafikk i området er over, og gaten har fått en opprustning, har publikum ikke vendt tilbake for fullt.

- Vi vil få tilbake publikummet som har vært på Majorstuen tidligere. Rehabiliteringen av veien ødela så mye, folk forsvant og orket ikke mer. Nå ser jeg at det begynner å skje ting, men dette er fortsatt en bydel som er rolig på kveldene, sier Belda.

Les anmeldelse av Aymara her

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.