Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Credo flytter til Oslo.

Credo flytter til Oslo.

Credo flytter til Nasjonalbiblioteket

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Kaspersen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Michelin-restauranten flytter fra Trondheim til Oslo.

Credo åpner neste år et nytt serveringstilbud ved Nasjonalbiblioteket på Solli plass i Oslo. Sammen med Nasjonalbiblioteket skal de også utvikle et formidlings- og serveringskonsept med fokus på norsk matkultur, mattradisjoner og kulturhistorie.

Det kommer frem i en pressemelding søndag.

Nå avsluttes et kapittel i Trondheim, for å åpne nye i hovedstaden.

– Ved relokalisering av Credo og samarbeid med Nasjonalbiblioteket, ser vi muligheten for å nå ut til et bredt publikum med kunnskap om norsk matkultur og bærekraft, sier grunnlegger og eier av Credo Heidi Bjerkan i meldingen.

Credo Restaurant fylte 25 år i oktober 2023. I 2019 mottok restauranten sin første Michelin-stjerne

– Kunnskap er vår største rikdom, og kunnskapsformidling vil være en integrert del av serveringstilbudene. Mat er et av de viktigste virkemidlene for å bringe mennesker sammen. Vi ønsker å bli en del av en destinasjon og et møtested hvor alle kan føle seg hjemme, sier Bjerkan.

I Nasjonalbibliotekets ærverdige bygg fra 1913 blir de del av en allerede omfattende formidling av norsk kulturhistorie til allmennpublikum i et aktivt kulturhus.

Credo og Nasjonalbiblioteket har inngått en intensjonsavtale, og skal nå i en periode fremover sammen utvikle og spisse konseptet. En avtale om drift vil være på plass tidlig i 2024, med planlagt oppstart til sommeren eller høsten neste år.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.