Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Oslo-baserte Lava-gruppen er kokkedrevet av noen av Norges mest kjente kokker, med Michelin-berømte Even Ramsvik i spissen. Med Stasjonen tar de sitt første steg ut av Oslo-området.

Oslo-baserte Lava-gruppen er kokkedrevet av noen av Norges mest kjente kokker, med Michelin-berømte Even Ramsvik i spissen. Med Stasjonen tar de sitt første steg ut av Oslo-området.

Restaurantanmeldelse: Nykommer med potensial i Tønsberg

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Nede på Stasjonen, tidlig en aften, togene til Tønsberg kommer og går.

Tidligere kom folk hit for å klage på naboens gjerder og trær, kanskje en ulovlig brygge. Så slukket alt klokken 16.

Det ble lys i vinduene da Lava-gruppen overtok første etasje i Tønsbergs gamle rådhus. Med restaurant Stasjonen frir de ikke bare til togpendlernes behov for en saftig entrecôte på vei hjem, men også til den lekne gjesten. Stasjonen er nemlig mer enn en restaurant, i nabolokalet har de scene, shuffleboard, håndverksøl og biljard for de uformelle kveldene. Men tar du til venstre i døren venter sjøkreps og fiskesuppe, forseggjort mat fra åpent kjøkken.

Ovnsbakt torsk med luftig estragonsaus, bulgur, lotusfruktchips og saltbakte poteter.

Ovnsbakt torsk med luftig estragonsaus, bulgur, lotusfruktchips og saltbakte poteter.

Lava-gruppen er Oslo-basert, kokkedrevet av noen av Norges mest kjente kokker, med Michelin-berømte Even Ramsvik i spissen, som nå har levert inn stjernene og valgt en mer kommersiell retning. Nå driver de alt fra ramen-barer og naturvin-steder til kantiner og restauranter. Med Stasjonen tar de sitt første steg ut av Oslo-området.

Vintermat

Det dufter skjønt av skalldyrkraft fra kjøkkenet, og en feststemt gjeng unge voksne har tatt penskoene på og vil spise godt før en kveld på brygga.

Fakta: Stasjonen restaurant

Stasjonen restaurant
Tollbodgata 22, 3111 Tønsberg
Telefon: 33 33 04 00
www.stasjonentb.no

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★
Service: ★★★
Pris: ★★★★
Totalt: 20

Nykommer med potensial

Gode, små sjøkrepshaler var fint gratinert i chili, hvitløk og smør. Pent tilberedt var de også, selv om vi savnet en enkel båt sitron til å gi smaken det lille ekstra den trengte.

En chevresalat med rødbeter er deilig vintermat, og Stasjonens variant var vakker og velsmakende. Osten var pent gratinert og rødbetene herlig saltbakt.

Selv om det var tidlig, var det tomt for surdeigsbrødet fra eget bakeri som sto på menyen.

Unge kjøkkenarbeidere og litt urutinerte kelnere gjorde sitt beste for at vi skulle ha det bra, og annet brød med aioli kom etter hvert.

Rådhusets funksjonelle etterkrigsarkitektur kler godt Stasjonens stilige og varme interiør, med naturlige råmaterialer og gjennomtenkt belysning.

Kritthvit vintertorsk kom med nydelig bulgur, en luftig estragonsaus og lokale poteter fra Bjertnes & Hoel, et par kilometer ut på øyene. Litt eksotisk lotusfrukt hevet det visuelle inntrykket.

– Vi er jo pussig nok midt i matfatet, med havet rett utenfor og noen av Norges fineste grønnsaker som dyrkes på Nøtterøy, sa Pepper.

12

Kjølig

Vinene som var tilgjengelig på glass var greie, men ikke magnetiske.

Pannestekt fjellørret var også godt tilberedt. En mos av brokkoli og mandler var kanskje ikke så spennende til, men en fyldig sjøkrepskraft gjorde susen som saus.

Men sannsynligvis hadde ikke kjøkkenet helt styr på timingen, for fisken var nesten kald, og det samme var tilbehøret. Har de ikke varmelamper i Lava?

Stasjonen er en hyggelig og sympatisk nykommer i et restaurantmarked i Tønsberg som tradisjonelt roterer rundt den historiske brygga. Sånn sett er det et positivt tilskudd, som har potensial til å bli riktig bra.

Gravet andebryst fra Stange gård med ruccola, blodappelsinvinaigrette og pekan grumble.

Gravet andebryst fra Stange gård med ruccola, blodappelsinvinaigrette og pekan grumble.

Foreløpig virker kjøkkenet litt umodent, med for lite friskhet og for lite variasjon i smakene. For eksempel var en rett med fritert blekksprut og pasta for dominert av karri, mens fiskesuppen føles kompakt og mettet i smaksbildet, slik at man blir litt lei.

Med hovedretter som ligger rundt 300 kroner, opptil 360 kroner for en biff, er det ikke helt billig heller, men rimeligere mellomstore retter på menyen veier litt opp for det.

En enkel sjokoladefondant med kirsebæris var frisk og god avslutning. Regningen for to ganger tre retter med fire glass vin snek seg så vidt opp mot 2000 kroner, og det er sympatisk –når småfeilene blir rettet opp.

Med Lava-gruppens tilgang til kjøkkentalent er vi trygge på at nivået kan ta seg opp et par hakk.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner