Egg–sandwich. Med karamellisert løk, vårløk og egg

Egg–sandwich. Med karamellisert løk, vårløk og egg

Hvorfor ikke grille frokosten?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Hanna Norberg publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Kokk Kim Asserson lover en perfekt start på feriedagen med grillede brødskiver med egg, løk og ost.

Morgenstund med grill i munn. Kokk Kim Asserson lover at grillede brødskiver vil kickstarte enhver sommerferiedag.

Fakta: Kim Asserson (28)

Medeier og kokk på ostesmørbrød-restauranten Melt Grilled Cheese.

Har nå restaurant på St. Hanshaugen og i Østbanehallen i Oslo. Åpner i Torggata til høsten.

Gir deg oppskriften på utradisjonelle, grillede ostesmørbrød i sommer.

Du riktignok ikke ha ferie for å mekke dette ostesmørbrødet til frokost – selv om det er en fordel å ikke måtte rekke 07-bussen til jobb.

Løk skal karamelliseres, egg skal stekes, brød skal grilles. Ting tar tid, til tross for at Asserson har gjort oppskriften enkel.

Les alle oppskriftene i serien her: Sandwich på grillen

– I restauranten vår, Melt Grilled Cheese, serverer vi denne sandwichen med eggekrem. Det tar litt tid å lage, så denne oppskriften er med speilegg.

Plommen i egget i dette ostesmørbrødet er ikke eggeplommen – men den karamelliserte løken.

– Folk har mange rare unnskyldninger for ikke å spise løk. Jeg har til og med hørt noen si at de er allergiske mot løk i biter. Sannsynligvis liker de ikke den beske smaken av rå løk. Jeg synes løk er det beste som finnes.

I denne sandwichen er det vårløken som er rå, mens den gule løken skal karamelliseres. Alt legges mellom to brødskiver, også egget og osten, grilles i noen minutter, så er frokosten klar.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Men vent litt, mangler det ikke litt grisefett for å gjøre dette måltidet komplett?

– Er det lov å ha bacon inni der?

– Jajaja, bacon er lov. Selvsagt.

* (Vilkår)

-
+

Ostesmørbrød

  • 8 stkskiver brød av ønsket type
  • 4 stkegg
  • 0.5 stkbunt vårløk
  • 16 stkskiver Jarlsberg-ost
  • bacon (hvis du vil)
  • saltet smør (til pensling)

Karamellisert løk

  • 4 stkgul løk
  • 1 dlsolsikkeolje
  • 2 sssmør
  • hvitvinseddik
  • salt

Slik gjør du

  • Stek eggene i stekepanne, slik du selv foretrekker det. For eksempel speilegg med «sunny side up».
  • Pensle brødskivene med romtemperert smør på den ene siden (den som skal grilles).
  • Snu brødskivene og legg på to skiver Jarlsberg-ost.
  • Spre den karamelliserte løken over skivene.
  • Kutt vårløken og dryss den over.
  • Legg på speilegg og to skiver Jarlsberg-ost.
  • Legg sammen brødskivene og grill sandwichen i pressgrill eller grillpanne i 3-4 minutter.
  • Hvis du ikke har pressgrill: Stek sandwichene på medium varme i en stekepanne med smør til de er gyldne på begge sider. Hvis du ønsker det, kan du avslutte med å varme sandwichene i ovnen i 180 grader i 2 minutter.

Karamellisert løk

  • Kutt løken i skiver og ha den i en kjele.
  • Tilsett 1 dl solsikkeolje og 2 ss smør.
  • Rør litt og la det surre på medium varme til løken får en gyllen farge.
  • Smak til med litt hvitvinseddik og salt.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner