Vegetar-sandwich. Med avokado, sitron og løk

Vegetar-sandwich. Med avokado, sitron og løk

«Wow, det der vil jeg ha»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Hanna Norberg publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Kim Assersons vegetarostesmørbrød med avokado og syltet rødløk ser like god ut som den smaker.

At avokado ikke er en grønnsak, men en frukt, er rart, men gammelt nytt. At denne frukten er noe av det sunneste du kan spise, til tross for fettet – som er av den typen Helsedirektoratet liker – er en gavepakke.

Fakta: Kim Asserson (28)

Medeier og kokk på ostesmørbrød-restauranten Melt Grilled Cheese.

Har nå restaurant på St. Hanshaugen og i Østbanehallen i Oslo. Åpner i Torggata til høsten.

Gir deg oppskriften på utradisjonelle, grillede ostesmørbrød i sommer.

Nordmenn er blant de mest avokadospisende nasjonene i Europa.

40 millioner spiser vi i året, nesten åtte avokadoer hver. Har du vært så heldig at topakningen med den spisemodne Hass-avokadoen du hamstret på butikken, faktisk er spisemoden, har du kommet langt.

Dersom du også husket å sylte rødløken i går, eller tilfeldigvis har noe slikt stående, ligger alt til rette for at du snart kan gi magen et ostesmørbrød med den grønne frukten, mozzarella og løk.

Les alle oppskriftene i serien her: Sandwich på grillen

Høres det tamt ut?

– Det er det ikke. Den syltede rødløken bidrar til å gjøre denne sandwichen interessant for smaksløkene. Det er derfor jeg alltid har noen syltede grønnsaker stående, det hever smaken flere hakk.

Kim Asserson jobber som kokk på Melt Grilled Cheese, som serverer grillede ostesmørbrød i Oslo og Trondheim. Denne vegetarvarianten er han særlig fan av, både fordi grønnsaker er favoritten og fordi fargene ser fristende ut.

– Man spiser med øynene. Det er mange som er uenig i det, men det er gjerne de som gjør det aller mest. Særlig fristende er mat med noe grønt på. Med en gang maten har noe grønt i seg, er folk sånn: «Wow, det der vil jeg ha».

* (Vilkår)



-
+

Ostesmørbrød

  • 8 stkskiver brød av ønsket type
  • 2 stkavokado
  • 2 stkfersk mozzarella
  • 16 stkskiver Norvegia-ost
  • maldonsalt
  • nykvernet pepper
  • saltet smør (til pensling)

Syltet rødløk

  • 2 dlhvitvinseddik
  • 2 dlsukker
  • 1 tssalt
  • 2 dlvann
  • 2 stkrødløk

Slik gjør du

  • Pensle brødskivene med romtemperert smør på den ene siden (den som skal grilles).
  • Snu brødskivene og legg på fire skiver Norvegia-ost.
  • Skjær avokadoene i skiver og spre dem utover.
  • Dryss maldonsalt og nykvernet pepper over avokadoen.
  • På den andre brødskiven sprer du den syltede rødløken utover.
  • Kutt mozzarella og fordel jevnt utover.
  • Legg sammen brødskivene og grill sandwichen i pressgrill eller grillpanne i 3-4 minutter.
  • Hvis du ikke har pressgrill: Stek sandwichene på medium varme i en stekepanne med smør til de er gyldne på begge sider. Hvis du ønsker det, kan du avslutte med å varme sandwichene i ovnen i 180 grader i 2 minutter.

Syltet rødløk

  • Bland hvitvinseddik, salt og sukker i en kjele og kok det opp.
  • Når sukkeret er oppløst, heller du over 2 dl kaldt vann.
  • Skrell rødløkene, del dem i to og kutt i passe tynne skiver.
  • Legg løken i et norgesglass og hell over lake (den skal dekke løken). La den stå i noen timer (helst over natten).

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner