Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Saus og dipp i ett

Tekst

Vil du få varsel hver gang Gøril Sæther publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Dressing med blåskimmelost bruker du til grillede grønnsaker eller salat, eller som dipp til snacks.

En alt-i-ett dressing og dipp, som kan brukes til det meste, ifølge kokk Jostein Medhus på Kulinarisk Akademi: saus med blåskimmelost.

– Denne dressingen er god på grillede grønnsaker, salaten, kyllingen, på hamburgeren. Og det er klart, har du en god entrecôte, så passer det jo til den også.

Sausen, som lages på blåskimmelost, melk, crème fraîche og majones, er også en perfekt dipp til oppkuttede grønnsaker eller nachos.

Sausekspert. Jostein Medhus er kokk og matfaglig rådgiver ved Kulinarisk Akademi. Han er manager for Kokkelandslaget.

Sausekspert. Jostein Medhus er kokk og matfaglig rådgiver ved Kulinarisk Akademi. Han er manager for Kokkelandslaget.

– Bruk gjerne romtemperert ost, da er det lettere å få blandet dressingen uten at det blir klumper.

Du står fritt til å velge hvilken blåskimmelost du vil, men det er stor smaksforskjell på de ulike typene.

– Bruker du Selbu Blå, blir det en mild, snill dressing. Roquefort eller andre kraftigere oster gir en skarpere smak, sier Medhus.

Melken brukes til å tynne ut dressingen så den ikke blir for tykk, men det er viktig at den skal henge godt på maten og ikke renne av.

– Alle ingredienser bør holde omtrent samme temperatur, da blander det seg lettere.(Vilkår)

-
+

Dressing med blåskimmel ost:

  • 100 gblåskimmelost
  • 1.5 dlCrème fraîche
  • 4 ssmelk
  • 1 dlmajones
  • 1 sssitronsaft
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør med stavmikser.
  • Smakes til med salt og pepper. 

Tips: Bruk din favorittblåmuggost. Det er stor forskjell på smaken de ulike ostetypene gir. Bruker du Selbu Blå blir det en mild og snill dressing, mens roquefort vil gi en skarpere smak. Bruk gjerne romtemperert ost, da det vil gjøre det lettere å blande dressingen uten at det blir klumper.

Melk brukes til å tynne ut dressingen så den ikke blir for tykk, men det er viktig at den ikke blir for tynn; den skal henge godt på salaten/grønnsakene.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner