Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Full stopp i leveransen av reker

Tekst
Foto: Heiko Junge/

Foto: Heiko Junge/

Etter god tilgang på reker i mai og juni opplever Nord Reker i Lurøy i Nordland full stans i leveransen. Seks ansatte er permittert.

De siste ukene har rekefisket over store deler av kysten vært svært dårlig, ifølge NRK.

Hos produsenten Nord Reker er nå seks av fjorten ansatte permittert på grunn av rekemangelen.

– Akkurat nå har vi ikke tilgang på reker i det hele tatt. Det oppsto for to-tre uker siden. Plutselig var det veldig ureint i havet, og trålene gikk bare full av skit, ikke reker, sier daglig leder Bodil Holmen til kanalen.

Les mer:  Hvis du allikevel klarer å få fatt i noen reker, bør du følge disse vinrådene.

Seniorforsker Renée Katrin Bechmann ved forskningsinstituttet IRIS i Stavanger opplyser at de er bekymret for at reker dør som følger av at de får i seg rester av lakselusmiddel fra oppdrettsanlegg.

Seniorforsker ved Havforskningsinstituttet, Guldborg Søvik, har ikke svar på hvorfor rekefisket svikter langs kysten.

– Det meldes om at rekene forsvinner flere steder langs kysten, så vi må se nærmere på dette. Det kan være flere årsaker til at de forsvinner. Blant annet har vannet blitt varmere langs kysten, sier Søvik til NRK. (©NTB)

Les også: Her er bankenes beste renter etter siste kutt

- Dette er nødt til å bekymre markedet 

Asia i dag: Kina truer Japans økonomi

DNs bilanmelder: «Hvis du er villig til å ofre prestisjen,  fremstår dette som et godt kjøp. Selv om det er en Kia til 700.000»

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.