Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Delikatesser. Det blir en blanding av kantine, deli og kafé, sier Henriksen om spiseområdet på bakkeplan, som med full kapasitet kan romme 350 mennesker.

Delikatesser. Det blir en blanding av kantine, deli og kafé, sier Henriksen om spiseområdet på bakkeplan, som med full kapasitet kan romme 350 mennesker.

Den som vil inn i Munch-bygget før åpningen, må spise eller drikke

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Byens råeste uteservering åpner i toppen av Munchmuseet fredag. Men allerede i dag kan de første gjestene gå inn og spise og drikke i kafeen i første etasje når Muma åpner dørene.

– Du kan se på det som en melkeku og selge baguetter i cellofan – eller du kan lage noe dritbra som du tjener litt mindre på. Men du kan tjene bra, for det kommer så mange besøkende, sier Henrik J. Henriksen (47).

Han står i den enorme inngangshallen til det nye Munch, tidligere kalt Munchmuseet, som årlig skal trekke mange hundre tusen gjester til bygningen.