Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Legg på. En ristet skive surdeig med verdens beste pålegg.

Legg på. En ristet skive surdeig med verdens beste pålegg.

Slik lager du svinerillette hjemme

Tekst

Vil du få varsel hver gang Espen Nersveen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Ingenting slår en ristet skive surdeig dekket med svinenakke og svineribbe kokt mørt i andefett.

Det er noe med kjøtt som kokes så mørt at det faller fra hverandre ved den minste berøring. Det treffer et eller annet i meg. Jeg blir mør og medgjørlig.

Pata negra, fennikelsalami, mortadella, comté, brillat-savarin, grønne oliven, salte mandler, fikensyltetøy, kjeks og landbrød. Et bord dekket med alskens charcuterie er den aller enkleste oppskriften for en garantert hyggelig kveld, og blant det som gjør meg mest lykkelig.