Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Rene Redzepi

Noma stenger dørene i 2024, bare seks år etter at restauranten gjenåpnet i spesialbygde lokaler..

Noma stenger

Eksperimentell. Hvis noe aldri er gjort før, er det en grunn i seg selv til å teste det ut i laben ifølge Zilber. Fermentert gresshoppe, kenguru, og multer er noe av det som har blitt testet ut i laben..

Mugg i verdensklasse

Langt nede. – Det føltes helt åndssvakt, sa kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard om kontrasten mellom at verdenspressen står og drar i en, til full nedstenging og stillhet. Nå rakk han i det minste å fridykke etter skjell. – Og hunden min er mer fornøyd enn noen gang!.

Michelinstjerne, internasjonal ståhei og fullbooket ut året. Så kansellerte koronakrisen alt.

Få varsel når vi skriver om
Rene Redzepi

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Norsk ekspertise. Tidligere Bagatelle-sommelier Mads Kleppe har hatt hovedansvaret for jus og vin på Noma i snart åtte år.. Foto: Jimmy Linus

Dette er nordmennene bak stjernerestauranten Noma

Dansker med vansker. – ​Jeg tror på det vanskelige. På det å se etter nye ting. Når man ikke lenger leter etter noe fordi man er blitt for komfortabel i situasjonen sin, må man endre den. Det er det vi har gjort, sier René Redzepi som med sitt nye Noma har risikert alt han har brukt år på å bygge opp.

– Alt står på spill. Vi har alt å tape

Nytt og lyst. – Her er det mange ærlige og gedigne materialer i forskjellige grader av lyshet: metall, murstein, eiketre på gulvet, forteller David Thulstrup, interiøransvarlig på nye Noma.. Foto: Jason Loucas/Noma

Slik er nye Noma

Makrell i tomat er det verste Lise Finckenhagen vet.

Maten kokkene ikke kan fordra

Hanne Frosta drev tidligere restauranten Hanne på høyden i Bergen. Som verksmester i Bergen Fengsel ønsker hun å skape et så godt fengsel som mulig, med dyrehold og matproduksjon.

Eks-kokk vil lage verdens beste fengsel

. Alle foto: Bjørn Damhaug

Kokeboktilbehør: øks og gummistøvler

Maur på sprit. Nordic Food Labs samarbeid med The Cambridge Distillery har resultert i maur som svever i en sfære av gin.. Foto: The Nordic Food Lab

– Om noe oppleves som heslig, kommer an på hvilken kultur en kommer fra

Fullt hus. Det er vanskelig å få bord på Maaemo. Men i år har restauranten utvidet med lunsj også på fredager.. Foto: Tuukka Koski/Cappelen Damm

Maaemo-sjefen: – Vi har en hotline!

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.