Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Rimelige bobler. Polets julislipp preges av uinteressant «pet nat», men løftes av et par gode champagne-kjøp.

Rimelige bobler. Polets julislipp preges av uinteressant «pet nat», men løftes av et par gode champagne-kjøp.

Sommernyhetene på Polet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Dette er de 22 beste vinnyhetene på Polet i juli. I tillegg til to norske alkoholfrie favoritter.

Selv om juli måned er preget av ferie, sol og sommer, slipper Vinmonopolet hele 70 vinnyheter i hyllene i tillegg til i overkant av 700 nye produkter i bestillingsutvalget.

Av dem har jeg smakt rundt 500 og plukket ut de 22 beste kjøpene som kan nytes allerede i ferien.

Champagne til folket

Blant hyllenyhetene velger Polet å slippe ti nye pet nat – denne «nye» kategorien av lett perlende eller musserende viner.

Denne kategorien har nok hatt en økt etterspørsel det siste året – særlig i hovedstaden innenfor Ring 2. Men det forsvarer ikke at ti relativt uinteressante spontanfermenterte og «naturlige» viner kan få oppta ti hylleplasser.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Men Polet redder seg i land med i tillegg å lansere fire rimelige champagner under 240 kroner. Av dem er to virkelig gode kjøp, som i tillegg koster mindre enn pet nat.

Gledelig er det også at Bliard-Morisets Blanc de Blancs Grand Cru blir å finne i hyllene på over 300 polutsalg rundt om i landet i sommer – og det til 238 kroner.

Og minst like gledelig er det at det kommer to alkoholfrie musserende limonader laget av hyllebærblomst og bringebær i nærmest alle Polet-utsalg i Norge.

Marinert sommer

I bestillingsutvalget er det få nyheter å rope høyt om, bortsett fra et lite knippe gode burgundere fra Leroux, Fichet og Gaunoux – i tillegg til flere gode kjøp fra Chablis, med produsenter som Tremblay og Nicolle i spissen. Det kommer også amerikanske godbiter fra kultprodusenten Rhys, samt Clover Hills strålende musserende vin fra australske Tasmania.

Fra Tyskland kommer det ferske og delikate rieslinger med betegnelsen kabinett, som betyr at de har akkurat nok sukker til å takle sommerens sterkt krydrede måltid. Blant dem er det fire nyheter fra Klaus Peter Keller og en pur og renraset riesling fra Maximin Grünhaus.

Av naturlige årsaker slippes få rødviner i juli, men en av dem man bør bite seg merke i, er druen cinsault fra Sør-Afrika, som de siste årene har fått mye oppmerksomhet. Endelig har disse elegante rødvinene begynt å komme til Norge. Blant dem lager Natte Valleij en florlett og nydelig utgave fra Stellenbosch. Dens lette tanniner og fruktsødme passer perfekt til sommerens marinerte grillmat.

Les mer om julislippets andre viner på Smak.no

* (Vilkår)