Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Rød måned. Gode, ikke altfor dyre rødviner til vinterkvelder, slippes på Vinmonopolet i januar.

Rød måned. Gode, ikke altfor dyre rødviner til vinterkvelder, slippes på Vinmonopolet i januar.

Januars beste kjøp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Årets første vinslipp bugner av gode kjøp.

Januar er ingen mager vinmåned lenger. Hele 590 nye viner blir lansert i Polets bestillingsutvalg sammen med 50 nye hylleviner nå i januar.

Denne gangen lykkes Vinmonopolet med noen av sine hyllelanseringer, særlig de røde vinene fra Chinon og Loire. De tre utvalgte vinene imponerer med både kvalitet og pris. Vinene som er valgt ut fra Dogliani i Piemonte byr på et fantastisk kjøp fra Vajra, mens de andre er mer anonyme og bærer preg av å være valgt ut fra pris, snarere enn kvalitet.

Et annen satsingsområde er Margaret River fra Australias vestkyst. Her er det dessverre ingen av de utvalgte vinene som utmerker seg.

I Polets bestillingsliste kommer det atter en gang en rekke fantastiske viner, særlig fra USA. Noen av landets beste viner er det nå mulig å få kjøpt, men i begrenset antall, så her gjelder det å være raskt ute om en vil sikre seg Ridge, Kistler, Littorai, Lioco, Occidental, Tyler og Antica Terra. I tillegg lanseres det en rekke røde burgundere som vil få ben å gå på. Verdt å nevne er Angerville, Grivot, Lafarge, Leflaive og De Montille.

Etter å ha smakt oss igjennom mesteparten av januarslippets nyheter og årgangsendringer har vi plukket ut våre absolutte favoritter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.