Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Dirk Niepoort har laget sin beste portvin noensinne: Vintage 2017.

Dirk Niepoort har laget sin beste portvin noensinne: Vintage 2017.

Skal du kjøpe én flaske portvin i ditt liv, la det bli denne

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det gledelige er at det kommer hele 2400 flasker til Norge, og at den koster "bare" 699 kroner. 99 poeng er heller ikke ofte.

For Dirk Niepoort har nok laget sitt livs beste vintage portvin så langt. Sjelden har jeg smakt en mer komplett, delikat og raffinert vintage. Den har alt man kan ønske seg: tett farge, balansert sødme, raffinerte tanniner, konsentrasjon, friskhet og lengde. Alkoholen er i tillegg utrolig integrert, noe som gjør at denne vinen som vil overleve de fleste av oss om den lagres. Den kan faktisk nytes som ung også.

Varm og perfekt

2017 er en årgang som vil bli husket for sine varme temperaturer og mangelen på regn, noe som vanligvis fører til mangel på friskhet og høy alkohol. Men kjølige nattetemperaturer i august og september førte til at druene klarte å beholde friskheten. Da kunne man høste inn druene da de var perfekt modne, fra 24. august til 26. september.

Mangelen på vann i 2017 gjorde derimot sitt til at det ble en liten årgang med en nedgang i i innhøstingen på 30 prosent sammenlignet med et normalt år. Vinen fra 2017 ligger under Niepoorts vintage fra 2009 på Polet og er tilgjengelig allerede. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.