Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Årets sommerfestvin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Piemontesiske Ioppa har laget årets sommerfestvin, og det i tre litersflaske.

En rosa væske fyller glasset. En duft av fersken, blomster og mandler fyller rommet. Årets norditalienske rosévin har ankommet, og den leverer.

Ioppa har tappet 400 dobbelmagnumer for hånd utelukkende til Norge av sin strålende rosévin Rusin. Den kommer fra samme tank som deres standardflaske, men smaker mer åpent og sammensatt, da disse flaskene har fått mer oksygen under tapping. Tar man den med seg på fest i sommer, blir man kveldens midtpunkt.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Størst i Norge

Ioppas rosévin Rusin lages av druen nebbiolo. Av 140.000 flasker laget, sendes 100.000 av dem til Norge, som er vinhusets største marked for rosévin.

Vinserie: Meretes utvalgte

Familien Ioppa har produsert vin, frukt og grønnsaker siden 1852. Vineri, kjeller og lagerbygning var sentralt plassert i landsbyen, og kjelleren var fylt med vin og barrique. I 1996 startet byggingen av en ny kjeller, på toppen av vinmarken Bricco Balsina.­ Da den sto klar i 2003, var barriquen på vei ut.

Riktig retning

I dag driver faren Giorgio Ioppa vingården med broren Gianpiero. Sønnene Andrea, Luca og Marco er den nye generasjonen, og de har tatt familie­selskapet et skritt i riktig retning. Vinene viser mer dybde, større nyanser og mer eleganse.

Rosévinen Rusin, som kommer i årgang 2017 på fredag, er virkelig mye rosévin for pengene.

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner