Lær deg å sablere nyttårschampagnen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Slik sablerer du nyttårschampagnen.

Men skal man først imponere gjestene med et sånt triks er det tre viktige regler som sikrer veien til suksess.

Først og fremst, velg en standardflaske, ikke en større og heller ikke en med dekor og utskjæringer. De er mye lettere å sablere. Pass i tillegg på at flasken er så kald som mulig. Er den ikke nedkjølt er det fort gjort at den eksploderer.

Det beste er å sablere en ung champagne eller musserende vin som ikke har mistet futten etter mange års lagring. Jeg har valgt en av mine favoritter i Polets hyller som gir mye valuta for pengene. Michel Turgys blanc de blancs champagne, laget utelukkende av chardonnaydruer fra den berømte champagnelandsbyen Le Mesnil-sur-Oger. Mens Turgys naboer tar betraktelig mye mer for sine bobler er hans delikate blanc de blanc som et lite røverkjøp og regne. Og den perfekte aperitiff til nyttårsfesten.

- (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner