Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Moden billigbordeaux

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

14 år gammel bordeaux til 175 kroner.

Samtidig som populariteten og prisene på vin fra Burgund har steget de siste årene, har prisene på vin fra Bordeaux stagnert – og i flere tilfeller sunket, særlig når det kommer til de litt mer ukjente slottene. Dermed har det dukket opp en mengde røverkjøp fra regionen man forbinder med slott, fransk aristokrati og noen av verdens dyreste viner.

Det som gjør det enda morsommere, er at flere av dem som er tilgjengelig på Polet, er å finne i forholdsvis modne årganger. Det gjør dem enda mer tilgjengelig for alle som ikke har en vinkjeller, eller orker å vente de i mange tilfeller ti årene det tar å få en flaske bordeaux til å komme rundt.

En av mine favoritter under 200 kroner er den 14 år gamle vinen Reserve de la Cave fra Ch. Dudon. Slotte ligger i den «rimeligere» og mindre kjente delen av Bordeaux, Entre-Deux-Mers som ligger mellom Graves og Bordeaux østside. Slottet eies av Jean Merlaut, som også eier mer berømte Ch. Gruaud-Larose i St. Julien beliggende midt i hjertet i Bordeaux vestside.

Dudons 2004, viser denne tidlig modne, klassiske og kjølige årgangen på en utmerket måte, og er perfekt å drikke sammen med høstens første lam eller helgebiffen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.