Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Et solid rødvinskjøp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Bunans strålende rødvin fra Provence er perfekt til vinterens kraftige kjøttgryter.

Det sies at druen mourvedre må se sjøen for å levere varene. Og et av de beste eksemplene på det finner man i den lille provensalske appellasjonen Bandol.

Bandol er ikke blant de mest kjente vinområdene, i Frankrine, men ligger langs middelhavskysten øst for Marseille ikke langt fra byen Cassis. Kanskje det er grunnen til at man kan finne virkelig flotte viner her til en ganske så pen pris.

Familien Bunan er i dag blitt områdets største produsent. Selskapet ble startet i 1961 av brødrene Paul og Pierre Bunan da begge ble forelsket i den pittoreske vinregionen, og drives i dag av Pauls sønn Laurent. Vinmarkene dyrkes etter biodynamiske prinsipper, og produksjonen består utelukkende av rødvin i tillegg til glimrende roséviner.

Deres rødvin fra Moulin des Costes består av 61 prosent mourvedre mens minstekravet i Bandol er 50 prosent. I tillegg er det blandet inn grenache og syrah.

Vinen som er inne i hyllene på 57 Pol her hjemme, er lagret i gamle eikefat og er et virkelig godt alternativ til viner fra Sør-Rhône og Bordeaux. Den er perfekt til kraftige kjøttgryter, til lam og okse. (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner