Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Hvis du skal bruke under 500 kroner på en flaske med pinot noir bør du gå til California

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Ukens episode av podkasten «Jeg kan ingenting om vin» handler om amerikansk pinot noir.

– I dag skal vi snakke om en av mine favoritter i vinens verden, sier Thomas Giertsen.

– I all fall var det en av mine tidlige store vinopplevelser. Nemlig pinoter fra USA. Jeg husker at jeg satt på en restaurant i New York og spiste crispy duck – og så fikk jeg en amerikansk pinot, og jeg var ikke noe kjent med det i det hele tatt, men det var helt fantastisk.

Pinot fra Bærum

I ukens episode av Dagens Næringslivs podkast «Jeg kan ingenting om vin», snakker Merete Bø og Thomas Giertsen om amerikansk pinot noir – en av verdens eldste druetyper, som lager verdens flotteste rødviner og ble skikkelig kjent gjennom filmen «Sideways».

I dag vokser pinot noir over hele verden, til og med i Bærum. Men hvilke produsenter bør du kjenne til? Hva skal du spise til? Og hva er Merete Bøs beste tips til en rimelig amerikansk pinot?

HER finner du nyeste episode av «Jeg kan ingenting om vin»!

Bruker du Spotify, er linken HER.

Hører du via Iphone trykker du HER.

Ellers går du inn på din podkastapp, søker etter «Jeg kan ingenting om vin» – lytt og abonner.

Produsenter som blir nevnt i episoden:
Kutch, Sandhi, Rhys, Anthill, Hirsch, Tyler, Averæn, Williams Selyem, Kistler, Littorai, Occidental, Racines, Au Bon Climat.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.