<p>Selv om det er en liten stund til Stiltonen kommer på bordet, kan det være greit å sikre seg portvinsskattene nå. </p>

Selv om det er en liten stund til Stiltonen kommer på bordet, kan det være greit å sikre seg portvinsskattene nå.

Sjeldent sett en bedre årgang portvin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Nei, portvinens tid er ikke forbi. Sjelden har vi opplevd en bedre portvinsårgang enn 2017.

Portvinsårgangen 2017 som nå er tilgjengelig, er uvanlig god. Da Niepoorts årgangsutgave ble sluppet for over en uke siden, fikk de 1200 flaskene ben å gå på, men det kommer 1200 nye flasker på lager i høst. I dag fikk også Niepoort selskap av produsentene Quinta da Noval, Graham's og Dow's som slipper sine vintage 2017, vel å merke i et mye lavere kvanta.

Les test av rundt 1000 nye viner på Polet i september her

Varm og perfekt

2017 er en årgang som vil bli husket for sine varme temperaturer og mangelen på regn, noe som vanligvis fører til mangel på friskhet og høy alkohol. Kjølige nattetemperaturer i august og september,

førte til at druene klarte å beholde friskheten og druene kunne høstes da de var perfekt modne.

Mangelen på vann i 2017 gjorde derimot sitt til at det ble en liten årgang sammenlignet med et normalt år. Portvinene fra årgangen er forbausende tilgjengelige som unge, sin heftige konsentrasjon til tross. Og er man utålmodig går det fint an å nyte dem nå. Vanligvis går portviner inn i en innesluttet og lukket fase et par år etter tapping til de nærmer seg moden alder som er så langt frem i horisonten at det kan være vanskelig å se.


PS: Flere av portvinene kan stå merket som utsolgt på Polet, men hvis du trykker «følg» på vinene på nettsiden, får du beskjed når vinen er tilbake på lager. Følg også med på lagerstatus i butikkene i dagene som kommer. Ofte havner det noen flasker der også.

Test av portviner som slippes i dag: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk