Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
På fredag ble det 60 nye viner å velge imellom i Polets hyller. Vi har testet dem.

På fredag ble det 60 nye viner å velge imellom i Polets hyller. Vi har testet dem.

Rioja på topp i polhyllene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

På fredag lanserte Polet 60 nye viner i hyllene. Blant dem finnes både over 20 år gamle viner og viner med legendestatus.

Lagret hvitvin fra Rioja er sjelden vare. Eldre og ferdiglagret vin er i det hele tatt blitt sjelden vare. Så at Vinmonopolet nå i november har valgt å lansere opp til flere modne viner i hyllene skal de ha honnør for. At de i tillegg har valgt områder som Rioja, Jura og Madeira er enda bedre. Særlig når valget i Rioja falt på en så erketypisk og tradisjonell produsent som Lopez de Heredia. Rioja er et område som i Polets hyller har vært dominert av kommersielle og store vinprodusenter, mens de små ofte har kommet til kort.
Jura er et annet område der utvalget hittil har vært begrenset, og det selv om Jura har overtatt for Burgund når det gjelde rimeligere viner som byr på kvalitet for pengene. Nå slipper Polet flere viner fra distriktet sammen med Juras mest særegne vinfenomen, vin jaune. Frenkrikes svar på sherry.

Tre forskjellige viner fra Madeira fra henholdsvis 1996 og 1997 er også et kjærkomment tilskudd i hyllene. Særlig med tanke på at vi nærmer oss mørkere tider og ikke minst jul, og at kraftig vin som madeira passer bedre om vinteren enn midt på sommeren.

Det samme er gjelder også rødvinsnyhetene fra Barbaresco i Piemonte. Og ikke minst at de kommer fra kvalitetssikre vinprodusenter som Luca Roagna, Olek Bondonio og Giordano. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.