Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Gode varer. Modne viner fra Rioja, Madeira og Jura er de beste vinnyhetene i hyllene på Polet i november.

Gode varer. Modne viner fra Rioja, Madeira og Jura er de beste vinnyhetene i hyllene på Polet i november.

De 25 beste novembernyhetene på Polet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fredag 2.november slippes det så mye godt på Polet at det er vanskelig å plukke ut de beste.

Novemberslippet i år er et av de desidert største nyhetsslippene i Vinmonopolets historie, og vi har smakt rundt 1150 av 1300 nyheter. Dette er også et av de beste slippene noensinne, og det gjør det vanskelig å velge ut de 25 beste kjøpene. De beste vinene er relativt topptunge og kostbare. Men med julaften ikke så langt unna, er det mye her som gjør seg på ønskelisten.

Les test av 1100 nye viner på Polet i november her

På ønskelisten

Blant de 60 nye hyllevinene har Polet for én gangs skyld fått tak i modne og legendariske viner fra Rioja og Madeira samt gode rødvinskjøp fra Piemonte og strålende viner fra Jura. I bestillingsutvalget er det flere produsenter som slipper viner med høy etterspørsel og få flasker. De som forsvinner raskest, har jeg derfor omtalt i en egen sak.

De 25 som er utvalgt her er en blanding av sjeldne og ferdiglagrede viner, kostbare og legendariske champagner, viner med ikonstatus og noen virkelig gode kjøp til en lavere pris.

Når det nærmer seg jul: Styr unna vin med spesiallaget juleetikett og rødvin som er lagret på whiskeyfat. En rødvin med smak av whiskey er som pinnekjøtt med en smak av lutefisk, og det er ikke å anbefale. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.