Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Nyheter. Englands kanskje beste bobler (fra Nyetimber, til venstre) er blant de mange gode nykommerne i Polets hyller.

Nyheter. Englands kanskje beste bobler (fra Nyetimber, til venstre) er blant de mange gode nykommerne i Polets hyller.

De 24 beste nyhetene på Polet i mai

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Av 1050 viner smakt, er dette de 24 beste blant nyhetene på Polet i mai.

Aldri før har så mange som 1748 nye produkter blitt lansert på Vinmonopolet på en gang. Men så er også mai måneden for bobler og årets ferskeste roséviner, i tillegg til de første eksemplarene fra 2017-årgangen.

De to førstnevnte er blant varegruppene som øker mest i salg her til lands. Salget av musserende vin har steget med 3,3 prosent hittil i år, noe Polet har tatt i betraktning når de har valgt viner til mailanseringen.

Boblende opptur

For første gang blir engelsk musserende av høy kvalitet å finne i Polets hyller. Det samme blir bobler fra New Zealand og Tasmania i tillegg til fatfermentert champagne og prosecco col fondo, laget på den opprinnelige produksjonsmetoden til prosecco.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

To andre gode kjøp i Polets basissortiment er Poggio Tempestas chianti til under 140 kroner og den delikate hvitvinen Taxacolina fra Baskerland.

I Polets bestillingsutvalg er det flust av gode nyheter, både på boblefronten, blant rosévinene, dessertvin og hvitvinene. Endelig er den glimrende og ikoniske amerikansken vinprodusenten Rhys tilgjengelig i Norge med sine strålende viner. Av dem er hans chardonnay virkelig en opptur, det samme er Sandhis bentrock chardonnay fra Santa Barbara.

Røverkjøp

Andre «must have»-viner i mai er den ekstremt talentfulle og unge Julian Haarts standard riesling fra Mosel, som parkerer de fleste av hans konkurrenter. Nicolles chablis til rett over 200-lappen er også et velkomment røverkjøp fra en hardt prøvet vinregion. Det samme er Horiots rosévin fra Champagne, som er perfekt til alle som ønsker seg en litt annerledes rosa opplevelse. For ikke å glemme flere strålende hvitvinskjøp fra Bordeaux toppet av Larrivet Haut-Brion samt portugisiske Colares.

Er man av dem som foretrekker de søte vinene, skal man lete lenge etter noe mer konsentrert og imponerende enn Markus Molitors trockenbeerenauslese fra 2010 med hele 16 gram syre som setter sitt preg på ganen i flere timer etter første slurk. Den koster, men den byr også på en opplevelse man aldri glemmer, og vil holde til dine barnebarns barn blir født.

* (Vilkår)