Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Jonas Forsang og Jakob Stordalen fra Belmonte Beverage Group.

Jonas Forsang og Jakob Stordalen fra Belmonte Beverage Group.

Stordalen-selskap gjør raid i vinimportbransjen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

– Vi har en suksessoppskrift for å lykkes: å ansette de absolutt flinkeste folkene, sier Jakob Stordalen om familiens vinimportselskap.

Artikkelen er oppdatert.

– Teamet og resultatene taler for seg selv. Dette er kompetansemennesker i det aller høyeste toppsjiktet av norsk vinbransje, som har levert vekst og markedsandeler i lang tid. De har kontinuerlig hatt pulsen på nye vinområder og trender i markedet, og vil få backingen og friheten til å kunne lage Norges råeste vinselskap, sier Jakob Stordalen i en mail til Dagens Næringsliv.

Vinimportselskapet Vinarius omsatte i fjor for drøye 149 millioner kroner, med et resultat før skatt på 17 millioner kroner. Nå henter Stordalen-familiens vinimportselskap, Belmonte Beverage Group, samtlige av de fire ansatte i selskapet: Administrerende direktør Thomas Grette, produktsjef Scott Casban, kommunikasjonssjef Gunnar Skoglund og fine wine manager Daniel Johansson.

Raid

De vil etter oppstart få et eget underselskap i Belmonte Beverage Group AS, kalt Bona Fide Wines AS. De fire ansatte vil til sammen eie 30 prosent av selskapet, Belmonte Beverage Group AS vil eie de øvrige 70 prosentene.

– Vi har en suksessoppskrift for å lykkes: å ansette de absolutt flinkeste folkene. Med Thomas, Scott, Gunnar og Daniel har vi styrket selskapet med fire personer helt utenom det vanlige, sier Jakob Stordalen.

Før sommeren ble det kjent at Belmonte Beverage Group hadde hentet Stein-Erik Treverket fra vinimportøren Solera som selskapets nye CEO, samt David Moir, tidligere sjef i Stenberg og Blom som ny managing director i et nystartet datterselskap, Morten Motrøen fra importøren Stenberg og Blom er ny porteføljesjef, og Elisabeth Barbosa Vig som kom fra Multibev som ny sjef for datterselskapet Belmonte Trade AS. Eirik Søreide fra Signature Wines er ny salgssjef, Alexander La Cour Sandli fra Solera som ny selger og Simon Pizzoni fra Solera som ny Head of KAM and sales.

Øker salgsteamet

Stordalen-familien har også hentet inn Jonas Forsang på eiersiden av Belmonte Beverage Group. Han var tidligere med på å bygge opp Stordalens forlagssatsning, Strawberry Publishing, frem til det ble solgt til svenske Bonnier i fjor, og fungerer som interim-CEO i Belmonte Beverage Group til Treverket starter i januar.

Fakta: Belmonte Beverage Group AS

Belmonte Beverage Group AS driver med import av vin, brennevin og ikke-alkoholholdig drikke for salg til Vinmonopolet, hoteller, restauranter og dagligvare. Selskapet ble stiftet i 2020, og har på kort tid rekruttert en rekke veletablerte og sentrale navn fra norsk importbransje.

Største eier i Belmonte Beverage Group AS er Strawberry Equities. Morselskapet til Strawberry Equities eier også hotellkonsernet Strawberry som i dag har over 220 hoteller og 120 restauranter i Norden. I tillegg er Strawberry Equities medeier i Ving, Hurtigruten og det svenske utelivskonsernet Stureplansgruppen.

– For Thomas, Scott, Daniel og Gunnar handler ikke dette om å forlate Vinarius, men om at de tror på visjonene og støtteapparatet vi bygger opp i Belmonte Beverage Group. De vil få muligheten til å være med å bygge en offensiv utfordrer som kan gjøre en best mulig jobb for produsentene de skal jobbe med. Vi er selvsagt veldig fornøyde med rekrutteringen og gleder oss til å få dem om bord på nyåret, sier Jonas Forsang.

Belmonte Beverage Group har i tillegg hentet inn to nye selgere: Ivan Zednik er hentet inn fra Solera for å ha et spesielt ansvar for porteføljen til datterselskapet Bona Fide Vines AS. I tillegg har Belmonte Beverage Group hentet inn Monica Strand fra Fondberg.

– Vi fortsetter å hente flere av de beste folkene i bransjen, nå gjenstår det å følge opp den videre strategien som vi har lagt i fellesskap. Vi har som tidligere nevnt store ambisjoner med selskapet, og har ingen planer om å gi oss her, sier Jakob Stordalen.

Belmonte Beverage Group overtok også nylig avtalen med Symmington Family Estates om import av portvinmerkene Graham’s, Dow’s, Warre’s og Cockburn’s.

Fakta: Vinarius

Vinarius har vært gjennom tre eierskifter: Vinarius ble startet i 1997 av Jørn H. Abrahamsen og Ivar C. Bentzen. I 2008 ble Møller-familiens investeringsselskap Katalysator deleier og i 2016 ble de eneeier. Hansa Borg kjøpte Vinarius i 2021 - og Royal Unibrew kjøpte Hansa Borg og Vinarius i 2022.

– En rekke flere produsenter er på vei inn i porteføljen, men det er litt for prematurt å røpe mer om dette akkurat nå. Vi er fornøyde med farta til nå, fremover tenkte vi å gi litt gass, sier Jonas Forsang.

Stina Kildal-Johannessen, leder for kommunikasjon og bærekraft i Vinarius sier at selskapet har mange dyktige ansatte som er attraktive i markedet og at enkelte har valgt å ta på seg nye utfordringer utenfor konsernet. Hun legger til at Vinarius har store ambisjoner fremover.

- I vår videreføring av Vinarius skal vi ha et sterkt vinteam som sikrer vår markedsledende posisjon i Horeca, med høy grad av service, samt sikrer at våre produsenter når ut til de riktige kundene i uteliv og til Vinmonopolet i Norge.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.