Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Eksklusivt utvalg. Et knippe av de aller beste kjøpene du kan sikre deg når Polets åtte spesialbutikker slipper nye viner på torsdag.

Eksklusivt utvalg. Et knippe av de aller beste kjøpene du kan sikre deg når Polets åtte spesialbutikker slipper nye viner på torsdag.

Rhônes gylne årgang

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

På torsdag slipper Polets spesialbutikker noen av de beste produsentene fra Rhône.

En av de siste tiårenes aller beste årganger er det blitt kalt – 2015 i Rhône-dalen i Frankrike. Det varme været kom på de rette dagene, det samme gjorde regnet og vinden. Det har ført til at mange av den eldre garde av vinprodusenter kaller 2015 sitt livs årgang. 2016 har derfor slitt litt med å oppnå samme oppmerksomhet, selv om året etter også innfridde værmessig. Dog med kjøligere temperaturer som har ført til friskere og mer delikate og tilgjengelige viner. Hovedsakelig er det nyheter fra disse to årgangene som blir å få tak i på torsdag i tillegg til den mer klassiske og kjølige 2014-årgangen.

22.242 flasker fordelt på 131 forskjellige viner fra Rhône og Languedoc slippes i Polets spesialbutikker førstkommende torsdag. Dessverre er mange av vinene knapphetsvare som nok vil resultere i kødannelser. Særlig når det kommer til vinene fra Jamet, Chave, Clape, Gonon, Gripa og Rayas. Flere av disse vil også bli kvotert.

Også denne gangen er det klassikerne fra Rhône som innfrir. Jeg har testet rundt 75 viner. Dette er mine 15 favoritter.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.